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Tall and tasty: fruit trees
Par Meredith Hughes. 2000
Spill the beans and pass the peanuts: legumes
Par Meredith Hughes. 1999
Raconte-moi une histoire: pourquoi? laquelle? comment? (Collection du CHU Sainte-Justine pour les parents)
Par Francine Ferland. 2008
"Les histoires tiennent une grande place dans la vie de l'enfant. Pourquoi le fascinent-elles autant ? Contribuent-elles à son développement…
? Peuvent-elles créer des frayeurs inutiles? Risquent-elles de lui faire perdre le contact avec la réalité, l'amenant à vivre dans le monde de l'imaginaire ? Par ailleurs, les histoires favorisent-elles un intérêt ultérieur pour la lecture ? Comment les choisir ? Quelle est la différence entre un conte, une fable, une légende ? Quelles sont les conditions de succès d'une histoire ? Vaut-il mieux la lire ou la raconter dans ses mots ? Pourquoi le rituel du coucher inclut-il très souvent la lecture d'une histoire ? Comment peut-on utiliser les histoires dans les garderies ? Et à la maison ? Le présent ouvrage répond de façon remarquable à ces questions et souligne le rôle essentiel des histoires dans la vie de l'enfant. En annexe, six histoires inédites destinées aux enfants, certaines pour les tout-petits, d'autres pour les enfants d'âge scolaire." -- 4e de couvYes, we have bananas: fruits from shrubs & vines
Par Meredith Hughes. 2000
Cool as a cucumber, hot as a pepper: fruit vegetables
Par Meredith Hughes. 1999
Discusses the history and uses of plants that are normally thought of as vegetables but share some of the traits…
of fruits, such as tomatoes, eggplants, avocados, cucumbers, peppers, squash, and breadfruit. Includes recipes. For grades 4-7. 1999Flavor foods: spices & herbs
Par Meredith Hughes. 2000
Describes the historical origins, uses, and growing requirements of various spices and herbs derived from flowers, fruits, leaves, bark, seeds,…
roots, and rhizomes. Includes pepper, vanilla, nutmeg, horseradish, licorice, ginger, cinnamon, mustard, basil, rosemary, saffron, and parsley. For grades 4-7. 2000The Star Wars cook book: wookiee cookies and other galactic recipes
Par Robin Davis. 1998
Twenty-nine recipes arranged as breakfasts, beverages, snacks, main courses, and desserts--each with a list of necessary ingredients and step-by-step instructions.…
Try the C-3PO pancakes, drink a Yoda soda, snack on a Jabba jiggle, and dine on Obi-Wan kebabs, followed by R2-D2 treats. Includes health and safety tips. For grades 3-6Blue moon soup: a family cookbook : recipes
Par Gary Goss. 1999
Thirty-three soup recipes grouped by season. For winter, hearty choices: minestrone, French onion, and Cuban black bean. Summer has cold…
soups: gazpacho, vichyssoise, and ice cream! Ingredients are listed first, then step-by-step directions. Includes nine related recipes for breads, nachos, and croutons. For grades 4-7 and older readers. 1999Glorious grasses: the grains
Par Meredith Hughes. 1999
Explains how humans have cultivated and used various grains including wheat, rice, corn, millet, oats, barley, and rye. Discusses the…
nutritional value of these cereal products and provides recipes. For grades 4-7. 1999Stinky and stringy: stem & bulb vegetables
Par Meredith Hughes. 1999
Describes historical origins, uses, and growing requirements of four bulb vegetables (garlic, onions, shallots, and leeks) and three stem vegetables…
(celery, asparagus, and rhubarb). Includes recipes. For grades 4-7 and older readers. 1999The Pied Piper of Hamelin
Par Robert Browning. 1993
Folktale in verse. The town of Hamelin employs a mysterious piper to save them from a plague of rats. When…
the townspeople refuse to pay him for his work, the piper takes magical revenge. For grades 3-6The Fannie Farmer junior cookbook
Par Joan Scobey. 1993
In this revised edition of the cookbook designed to accommodate the taste of young people, the recipes have been updated…
to fit the more health conscious 1990s. Includes descriptions of equipment and ingredients, general cooking tips, and menu planning as well as over one hundred recipes. For grades 4-7 and older readersTanglewood tales (Airmont classics)
Par Nathaniel Hawthorne. 1968
The science chef: 100 fun food experiments and recipes for kids
Par Joan D'Amico. 1995
Explains how cooking uses chemistry to mix and heat ingredients to make something new, like bread from flour, yeast, and…
water. Experiments show why popcorn pops and toast turns brown. Includes recipes for pizza, muffins, mashed potatoes, and fudge brownies. For grades 4-7 and older readersBlack ships before Troy: the story of the Iliad
Par Rosemary Sutcliff. 1993
A retelling of the Greek myth. Traces the story of the Trojan War, beginning with the quarrel of three goddesses…
over a golden apple. When Trojan prince Paris persuades the beautiful Helen of Troy to leave her baby and husband to become his wife, her husband pursues her, others take sides, and the war begins. Fighting continues until Troy is destroyed and Paris earns a tragic reward. For grades 5-8 and older readersCall it courage
Par Armstrong Sperry. 1940
Mafatu is the son of a great chief of a Polynesian island, where courage is a man's most respected quality.…
But Mafatu is afraid of the sea. For grades 4-7. Newbery MedalMilk, butter, and cheese: the story of dairy products
Par Carolyn Meyer. 1974
Many hands cooking: an international cookbook for girls and boys
Par Terry Cooper. 1974
Savory recipes from forty countries including groundnut soup from Nigeria, guacamole from Mexico, baked fish from Iceland, and lamb kebabs…
from Turkey. Each recipe is coded to show whether it is simple or difficult. For grades 4-813 peurs
Par André Marois, Réal Binette. 2015
" Entre craintes et phobies, hantises et autres démons intérieurs, chaque moment est une occasion d'avoir peur. Peur de rien…
ou de l'inconnu, peur de l'autre ou peur des mots, tout dépend du contexte et du profil. La peur est une émotion universelle qui provoque son lot de bouleversements. Elle se manifeste aussi bien dans une situation d'inconfort ou face à une menace. La violence, la maladie, le racisme, les apparences, la dictature, la popularité, l'intimidation et le ridicule sont autant de sujets à découvrir que de raisons de s'interroger sur ses propres angoisses. Pour ce recueil, treize auteurs se sont appropriés cette thématique : André Marois, Camille Bouchard, Dïana Bélice, Elizabeth Turgeon, Jonathan Reynolds, Laurent Chabin, Émilie Rivard, Martine Latulippe, Mathieu Fortin, Pierre Labrie, Rodney Saint-Éloi, Sonia K. Laflamme et Sylvie Brien. Trois illustrateurs ont aussi participé à ce projet : David Goldstyn, Anouk Lacasse et Réal Binette. Voici quelques peurs que vous retrouverez dans ce recueil : La peur du regard des autres, la claustrophobie, la peur du rejet, la peur de la première fois, la peur de la maladie... et plusieurs autres! "Kids are natural cooks: child-tested recipes for home and school using natural foods
Par Roz Ault, Parent's Nursery School. 1974