Résultats de recherche de titre
Articles 1 à 20 sur 3836
Seeing with music: the lives of 3 blind African musicians
Par Simon Ottenberg. 1996
An anthropologist's study of three performers' life experiences as sightless, unmarried, poor men in northern Sierra Leone. Describes their relationship…
to their music as individuals and as a group. Includes some of their lyricsIt's only rock 'n' roll: the ultimate guide to the Rolling Stones
Par James Karnbach. 1997
The history of the English band presented as a chronology. The longest chapter is a complete listing of the group's…
tours and concerts from 1962 to 1998. Contains a sessionography and a discography of releases for the U.S. and the U.K. Ends with a section on bootlegsBlowing on the changes: the art of the jazz horn players (Art of jazz)
Par Leslie Gourse. 1997
Discusses the development of jazz from the 1900s to the 1990s. Gourse relates the story of Louis "Pops" Armstrong's rise…
to fame and his influence on the world of jazz. She also covers many other well-known horn players, including Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Benny Goodman, Tommy Dorsey, and Wynton Marsalis. For junior and senior high readersMastering the art of French cooking: v. 2
Par Julia Child. 1970
In this companion to Mastering the Art of French Cooking, Volume 1 (BR 12229), the authors offer "Americans, working with…
American ingredients," the opportunity to create additional French cuisine. Here they concentrate on the expansion of basic dishes in seven areas, including soups, breads, meats, chicken, and dessertsFull of beans
Par Brooke Dojny. 1996
Dojny describes various types of beans, debunks the old concept that beans have to be soaked overnight, and offers seventy-five…
recipes for appetizers, soups, salads, and main dishes--both with and without meatLes meilleures recettes au tofu: une cuisine santé réinventée
Par Wendy Sweetser. 2017
"Le tofu est un des nombreux produits dérivés du soja, le haricot miracle qui a révolutionné toute l'alimentation occidentale. Fait…
de lait de soja caillé, le tofu est un aliment simple aux innombrables propriétés; sa richesse en protéines et sa faible teneur en matières grasses, en calories et en cholestérol en font un substitut de la viande idéal. Les bénéfices du tofu pour la santé sont si nombreux qu'ils en font l'aliment par excellence à utiliser régulièrement. Mais la cuisine au tofu a longtemps été synonyme de plats fades, ennuyeux et réservés aux végétariens. Ce livre présente enfin le tofu sous son jour le plus éclatant grâce à des recettes audacieuses, originales et tout simplement délicieuses. Inspirées de toutes les cuisines du monde, les recettes contenues dans ce livre marient le tofu aux viandes, aux volailles, aux poissons et aux fruits de mer, de même qu'aux fruits, aux légumes et au riz [...]" -- 4e de couvMills says he ate out a lot as a college student, until he drained his savings and was forced into…
the kitchen. In a panic, he called Mom for help. She compiled these simple recipes, with tips and warnings for preparing them. She provided suggestions for basic staples--spices, canned goods, and utensils--to have on handLa Renarde et le mal peigné: fragments de correspondance amoureuse, 1962-1993
Par Pauline Julien. 2009
Quincy
Par Quincy Jones. 2003
The art of cooking for the diabetic
Par Mary Hess. 1978
Revised edition containing information on diabetes and its management, based on 1994 recommendations of the American Diabetes Association. Includes advice…
on exercise, alcohol, dining out, and eating while traveling; recipes for soups, breads, meats, poultry, seafood, eggs, cheese, yogurt, pastas, and dessertsMozart
Par Peter Gay. 1999
A brief biography of the eighteenth-century Austrian child prodigy, genius, and composer, whose life ended at age thirty-five. Historian Gay…
perceives kernels of truth behind the myths about Mozart and illuminates his musical contributions. 1999Mastering the art of French cooking: v. 1
Par Julia Child. 1961
Classic cookbook, originally written in 1961, offering advice and recipes for beginners and experienced cooks. Presents step-by-step instructions for each…
recipe, with special attention to basic recipes that are the backbone of French cuisine. Discusses equipment and the buying and handling of ingredients. Companion to Mastering the Art of French Cooking, Volume 2 (BR 12230)Le livre de la cuisine thaïlandaise
Par Hilaire Walden. 1995
Une bonne introduction à cette cuisine qui ressemble beaucoup à la chinoise. Comprend des renseignements détaillés sur les ingrédients et…
la préparation des plats. Pour chaque étape de réalisation des recettes, on trouve des instructions claires. [SDMPreserving for all seasons
Par Anne Gardon. 1999
A guide to canning and pickling fresh fruits and vegetables throughout the year. Offers recipes for every season with creative…
suggestions for using the products. Includes directions for preparing pears in wine, Indian chutney, Chinese pickles, and other unusual concoctions. 1999One dough, fifty cookies: baking favorite and festive cookies in a snap
Par Leslie Pendleton. 1998
Former food editor of Gourmet magazine provides a recipe and instructions for one large master batch of butter cookie dough.…
Each of the fifty recipes for distinctly flavored cookies that follows calls for one half of the master dough. Covers spritz, icebox, rolled or cutout, drop, and bar formsBlues legacies and Black feminism: Gertrude "Ma" Rainey, Bessie Smith, and Billie Holiday
Par Angela Davis. 1998
A feminist interpretation of the lives and lyrics of three African American blues musicians of the 1930s. Also includes the…
complete lyrics of some of Ma Rainey's and Bessie Smith's songsLéo Ferré, poète et rebelle
Par Jean-Éric Perrin. 2008
"Une biographie à la lumière des témoignages des chanteurs d'aujourd'hui : Cali, Têtes Raides, Miossec, Noir Désir, qui illustre l'impact…
de l'artiste sur la nouvelle scène française. A l'occasion des quinze ans de sa mort, l'ouvrage fait le récit de son parcours articulé autour de thèmes forts qui ont fait le chemin personnel de l'artiste". -- 4e de couvEnergy follows thought: The stories behind my songs
Par Willie Nelson. 2023
For the first time ever, and to help celebrate his 90th birthday in 2023, American icon Willie Nelson provides the…
stories behind the lyrics of 160 of his favorite songs. From his earliest work in the 1950s to today, Willie looks back at the songs that have defined his career, from his days of earning $50 each to his biggest hits, from his less well-known songs (but incredibly meaningful to him) to his concept albums. Along the way, he also shares the stories of his guitar Trigger, his family and "family," as well as the artists he collaborated with, including Patsy Cline, Waylon Jennings, Ray Charles, Merle Haggard, Ray Price, Dolly Parton, and many others. Willie is disarmingly honest—what do you have to lose when you're about to turn 90? —meditating on the nature of songwriting and finding his voice, and the themes he's explored his whole life—relationships, infidelity, love, loss, friendship, life on the road, and particularly poignant at this juncture of his life: mortality. Revealing, funny, whimsical, and wise, this book is an enduring tribute to Willie Nelson's legacyLe piano absolu: l'éducation d'un prodige
Par Lang Lang. 2008
"Virtuose dès son plus jeune âge, Lang Lang est devenu l'un des pianistes les plus célèbres de sa génération, acclamé…
pour la sensibilité et le romantisme de ses interprétations. Depuis ses premiers succès en 1999, à seulement dix-sept ans, sa carrière fulgurante l'a propulsé parmi les plus grands. Du Carnegie Hall, à New York, à la Grande Salle du peuple de Pékin en passant par la Salle Pleyel, à Paris, il joue régulièrement avec les maestros Daniel Barenboïm, Lorin Maazel, Zubin Mehta... Un conte de fées ? Pas seulement. Si aujourd'hui Lang Lang a réussi, c'est au prix d'une enfance sacrifiée - dans une Chine en pleine métamorphose -, guidée par le travail acharné et l'esprit de compétition, sous le joug d'un père qui n'avait pour son fils qu'un objectif : qu'il devienne le meilleur. Voici l'histoire d'un enfant prodige dont l'amour pour la musique et le bonheur de jouer illuminent chaque page". -- 4e de couvRené Angélil: le maître du jeu
Par Georges-Hébert Germain. 2009
"Fils d'immigrants syriens, René Angélil est né à Montréal en janvier 1942. Très jeune, il a été mis en contact…
avec trois univers dans lesquels il va évoluer toute sa vie : le jeu, le sport et le show-business. Ce livre raconte sa vie et ses exploits de gambler, et d'autres, moins connus mais tout aussi étonnants, de stratège sportif. Il relate également, d'un point de vue tout neuf, ses faits et gestes de show-businessman. Après avoir lui-même fait carrière sur scène dans les années 1960, Angélil a été producteur de disques et de spectacles pendant une dizaine d'années, puis il s'est attaqué à ce qui allait devenir son chef-d'oeuvre : il a créé pour une artiste de très grand talent, Céline Dion, une carrière véritablement planétaire. Fin stratège, âpre négociateur, René Angélil a su planifier de façon très rationnelle la carrière de son artiste. Il raconte dans ce livre comment il a ourdi chacun de ses coups, comment, quand et avec qui il a mené les plus importantes négociations de sa carrière et réussi ses plus beaux deals, tout ce qu'il appelle le backstage story. Il ne cache rien de ces jeux de coulisses, où l'on croisera des personnalités du monde de la culture, mais aussi du sport, des affaires, de la politique". -- 4e de couv