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The road to Kosovo: a Balkan diary
Par Greg Campbell. 1999
A reporter describes his solo sojourn into Kosovo in 1998 just when the Kosovo Liberation Army was becoming known in…
the West. Campbell had been to Bosnia in 1996 and wanted to ascertain the success or failure of the Dayton AccordsLes Filles du Roy pionnières des seigneuries de Varennes et de Verchères
Par Société d'histoire des Filles du Roy. 2022
Qui sont ces jeunes femmes majoritairement pauvres et orphelines qui, entre 1663 et 1673, ont quitté la France et bravé…
la mer sur de frêles navires à voile pour venir se faire une vie dans cette lointaine Nouvelle-France ? Parmi ces femmes, certaines ont osé remonter le fleuve pour venir s'établir un jour à Varennes et à Verchères. Arrivées dans le cadre du seul programme mis en place par la France pour peuple le Canada, elles font ici l'objet d'un recueil qui expose ce qu'a été leur vie en ce pays. Ce livre lève le voile sur ces "mères de la nation", femmes invisibles dans l'histoire, qui, avec d'autres pionnières, ont contribué à peuple et à développer l'Amérique françaiseUnder the black flag: the romance and the reality of life among the pirates
Par David Cordingly. 1997
Dispels the romantic fantasy about swashbuckling pirates and exposes them as brutal, violent criminals. Highlights their daily lives, the major…
ports where they thrived, the pets commonly kept, and the eventual demise of their class by government sanction. Includes notorious women and infamous buccaneersThe handbook of the former Soviet Union
Par Michael Kort. 1997
A history and description of the fifteen nations that arose out of the former Soviet Union, including Russia, Ukraine, Belarus,…
Moldova, and the states of the Baltic, Transcaucasus, and Central Asian regions. Includes a chronology of the post-soviet era and a brief encyclopedia describing major leaders and geographic features. For senior high and older readersWhat's the deal?: Jefferson, Napoleon, and the Louisiana Purchase
Par Rhoda Blumberg. 1998
Provides historical background of the United States's purchase of the Louisiana territory from France in 1803. Discusses the negotiations by…
Thomas Jefferson and Napoleon, political implications for Spain and Britain, possibilities of war, and the young nation's actual acquisition of the vast area. For grades 5-8Life among the Ibo women of Nigeria
Par Salome Nnoromele. 1998
Describes the cultural history of the Ibo women of western Africa including their traditional social, economic, religious, and political roles.…
Discusses the consequences of European colonialism, the modern role of women in Nigeria, and possible future trends. For junior and senior high readersMastering the art of French cooking: v. 2
Par Julia Child. 1970
In this companion to Mastering the Art of French Cooking, Volume 1 (BR 12229), the authors offer "Americans, working with…
American ingredients," the opportunity to create additional French cuisine. Here they concentrate on the expansion of basic dishes in seven areas, including soups, breads, meats, chicken, and dessertsFull of beans
Par Brooke Dojny. 1996
Dojny describes various types of beans, debunks the old concept that beans have to be soaked overnight, and offers seventy-five…
recipes for appetizers, soups, salads, and main dishes--both with and without meatThe life and times of Fidel Castro
Par Esther Selsdon. 1997
The black room of Longwood: Napoleon's exile on Saint-Helena
Par Jean-Paul Kauffmann. 1997
Describes Napoleon's place of exile and imprisonment from 1815 until his death in 1821, reflecting on the emperor's state of…
mind and including portions of his diary. Winner of the Prix Femina and a bestseller in France. Translated by Patricia Clancy. 1999Les meilleures recettes au tofu: une cuisine santé réinventée
Par Wendy Sweetser. 2017
"Le tofu est un des nombreux produits dérivés du soja, le haricot miracle qui a révolutionné toute l'alimentation occidentale. Fait…
de lait de soja caillé, le tofu est un aliment simple aux innombrables propriétés; sa richesse en protéines et sa faible teneur en matières grasses, en calories et en cholestérol en font un substitut de la viande idéal. Les bénéfices du tofu pour la santé sont si nombreux qu'ils en font l'aliment par excellence à utiliser régulièrement. Mais la cuisine au tofu a longtemps été synonyme de plats fades, ennuyeux et réservés aux végétariens. Ce livre présente enfin le tofu sous son jour le plus éclatant grâce à des recettes audacieuses, originales et tout simplement délicieuses. Inspirées de toutes les cuisines du monde, les recettes contenues dans ce livre marient le tofu aux viandes, aux volailles, aux poissons et aux fruits de mer, de même qu'aux fruits, aux légumes et au riz [...]" -- 4e de couvMills says he ate out a lot as a college student, until he drained his savings and was forced into…
the kitchen. In a panic, he called Mom for help. She compiled these simple recipes, with tips and warnings for preparing them. She provided suggestions for basic staples--spices, canned goods, and utensils--to have on handQuincy
Par Quincy Jones. 2003
The art of cooking for the diabetic
Par Mary Hess. 1978
Revised edition containing information on diabetes and its management, based on 1994 recommendations of the American Diabetes Association. Includes advice…
on exercise, alcohol, dining out, and eating while traveling; recipes for soups, breads, meats, poultry, seafood, eggs, cheese, yogurt, pastas, and dessertsLa passion du présent (Papiers collés)
Par Lise Bissonnette. 1987
"Les textes ici rassemblés ont d'abord été publiés dans Le Devoir. Ils constituent une sorte d'anthologie, où il est question…
de culture, d'éducation, de politique québécoise et canadienne, de quelques portraits de personnages publics, de certains lieux aimés ou révélateurs, et surtout des idées, des paroles, des rêves, des illusions aussi, qui agitent le Québec des années 1980." [SDMMastering the art of French cooking: v. 1
Par Julia Child. 1961
Classic cookbook, originally written in 1961, offering advice and recipes for beginners and experienced cooks. Presents step-by-step instructions for each…
recipe, with special attention to basic recipes that are the backbone of French cuisine. Discusses equipment and the buying and handling of ingredients. Companion to Mastering the Art of French Cooking, Volume 2 (BR 12230)Le livre de la cuisine thaïlandaise
Par Hilaire Walden. 1995
Une bonne introduction à cette cuisine qui ressemble beaucoup à la chinoise. Comprend des renseignements détaillés sur les ingrédients et…
la préparation des plats. Pour chaque étape de réalisation des recettes, on trouve des instructions claires. [SDMLives of the presidents: fame, shame, and what the neighbors thought
Par Kathleen Krull. 1998
Unusual biographical facts about the personal lives of the presidents of the United States. Discusses the presidents as fathers, husbands,…
pet owners, and neighbors. Provides information on hairstyles, favorite foods, and sports and also some bad habits and fears. For grades 3-6Preserving for all seasons
Par Anne Gardon. 1999
A guide to canning and pickling fresh fruits and vegetables throughout the year. Offers recipes for every season with creative…
suggestions for using the products. Includes directions for preparing pears in wine, Indian chutney, Chinese pickles, and other unusual concoctions. 1999One dough, fifty cookies: baking favorite and festive cookies in a snap
Par Leslie Pendleton. 1998
Former food editor of Gourmet magazine provides a recipe and instructions for one large master batch of butter cookie dough.…
Each of the fifty recipes for distinctly flavored cookies that follows calls for one half of the master dough. Covers spritz, icebox, rolled or cutout, drop, and bar forms