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Martin Brodeur: pour tout dire
Par Martin Brodeur. 2017
"En février 2002, lors des Jeux olympiques de Salt Lake City, Martin Brodeur, gardien de but de l'équipe canadienne de…
hockey, a ajouté une médaille d'or à son palmarès qui comptait déjà deux coupes Stanley remportées avec les Devils du New Jersey. Denis et Martin Brodeur sont ainsi devenus le premier tandem père-fils gardiens de but à avoir remporté une médaille aux Jeux olympiques. Denis Brodeur avait en effet raflé la médaille de bronze lors des jeux de 1956, en Italie. [...] Cet ouvrage vous propose de mieux connaître le grand sportif et l'homme qui se cachent derrière le masque du gardien de but." -- 4e de couvHow to walk (Mindfulness Essentials)
Par Thich Hanh. 2023
An introduction to mindful walking, which can be done anywhere, at any time—even on a commute to work or school…
The fourth book in the bestselling Mindfulness Essentials series, a back-to-basics collection from world-renowned Zen Master Thich Nhat Hanh that introduces everyone to the essentials of mindfulness practice. Slow, concentrated walking while focusing on in- and out-breaths allows for a unique opportunity to be in the present. There is no need to arrive somewhere—each step is the arrival to concentration, joy, insight, and the momentary enlightenment of aliveness. When your foot touches the Earth with awareness, you make yourself alive and the Earth real, and you forget for one minute the searching, rushing, and longing that rob our daily lives of awareness and cause us to "sleepwalk" through life. Thich Nhat Hanh shares amusing stories of the impact mindful walking has on both the walker and those who notice him, and shows how mindful walking can be a technique for diminishing depression, recapturing wonder, and expressing gratitude. How to Walk is a unique gift for all ages, sharing a simple practice that can have a profound effect on practitionersMastering the art of French cooking: v. 2
Par Julia Child. 1970
In this companion to Mastering the Art of French Cooking, Volume 1 (BR 12229), the authors offer "Americans, working with…
American ingredients," the opportunity to create additional French cuisine. Here they concentrate on the expansion of basic dishes in seven areas, including soups, breads, meats, chicken, and dessertsFull of beans
Par Brooke Dojny. 1996
Dojny describes various types of beans, debunks the old concept that beans have to be soaked overnight, and offers seventy-five…
recipes for appetizers, soups, salads, and main dishes--both with and without meatLes meilleures recettes au tofu: une cuisine santé réinventée
Par Wendy Sweetser. 2017
"Le tofu est un des nombreux produits dérivés du soja, le haricot miracle qui a révolutionné toute l'alimentation occidentale. Fait…
de lait de soja caillé, le tofu est un aliment simple aux innombrables propriétés; sa richesse en protéines et sa faible teneur en matières grasses, en calories et en cholestérol en font un substitut de la viande idéal. Les bénéfices du tofu pour la santé sont si nombreux qu'ils en font l'aliment par excellence à utiliser régulièrement. Mais la cuisine au tofu a longtemps été synonyme de plats fades, ennuyeux et réservés aux végétariens. Ce livre présente enfin le tofu sous son jour le plus éclatant grâce à des recettes audacieuses, originales et tout simplement délicieuses. Inspirées de toutes les cuisines du monde, les recettes contenues dans ce livre marient le tofu aux viandes, aux volailles, aux poissons et aux fruits de mer, de même qu'aux fruits, aux légumes et au riz [...]" -- 4e de couvMills says he ate out a lot as a college student, until he drained his savings and was forced into…
the kitchen. In a panic, he called Mom for help. She compiled these simple recipes, with tips and warnings for preparing them. She provided suggestions for basic staples--spices, canned goods, and utensils--to have on handThe kingdom of Shivas Irons
Par Michael Murphy. 1997
In this sequel to Golf in the Kingdom (BR 11383), Murphy returns to Scotland in search of guru golfer Shivas…
Irons. Hoping to discover the secrets of transcendent golf and the "life to come," Murphy encounters a series of people who enlighten him in the ways of the game as well as spiritually. BestsellerExplorers with disabilities program helps
Par Boy Scouts of America. 1994
Provides a variety of programs and activities for the scout leader in an effort to include young adults with disabilities…
in the Exploring program, which includes both men and women from ages fourteen through twenty. Companion to Scouting for the Physically Handicapped (RC 9429). 1994The art of cooking for the diabetic
Par Mary Hess. 1978
Revised edition containing information on diabetes and its management, based on 1994 recommendations of the American Diabetes Association. Includes advice…
on exercise, alcohol, dining out, and eating while traveling; recipes for soups, breads, meats, poultry, seafood, eggs, cheese, yogurt, pastas, and dessertsMastering the art of French cooking: v. 1
Par Julia Child. 1961
Classic cookbook, originally written in 1961, offering advice and recipes for beginners and experienced cooks. Presents step-by-step instructions for each…
recipe, with special attention to basic recipes that are the backbone of French cuisine. Discusses equipment and the buying and handling of ingredients. Companion to Mastering the Art of French Cooking, Volume 2 (BR 12230)Le livre de la cuisine thaïlandaise
Par Hilaire Walden. 1995
Une bonne introduction à cette cuisine qui ressemble beaucoup à la chinoise. Comprend des renseignements détaillés sur les ingrédients et…
la préparation des plats. Pour chaque étape de réalisation des recettes, on trouve des instructions claires. [SDMPreserving for all seasons
Par Anne Gardon. 1999
A guide to canning and pickling fresh fruits and vegetables throughout the year. Offers recipes for every season with creative…
suggestions for using the products. Includes directions for preparing pears in wine, Indian chutney, Chinese pickles, and other unusual concoctions. 1999One dough, fifty cookies: baking favorite and festive cookies in a snap
Par Leslie Pendleton. 1998
Former food editor of Gourmet magazine provides a recipe and instructions for one large master batch of butter cookie dough.…
Each of the fifty recipes for distinctly flavored cookies that follows calls for one half of the master dough. Covers spritz, icebox, rolled or cutout, drop, and bar formsJoe DiMaggio: the hero's life
Par Richard Cramer. 2000
Muckraking biography of sports legend Joe DiMaggio, who rose from his Sicilian working-class background in San Francisco to become an…
American icon. Explores his pivotal games and business decisions, his obsession--and fights--with Marilyn Monroe, his dubious mob acquaintances, his life after baseball, and his lonely death in Florida. Some strong language. Bestseller. 2000Tall and tasty: fruit trees
Par Meredith Hughes. 2000
Spill the beans and pass the peanuts: legumes
Par Meredith Hughes. 1999
Sammy Sosa: an authorized biography
Par Carrie Muskat. 1999
Biography of the record-breaking baseball player from the Dominican Republic. Sammy Sosa was raised in poverty, but his athletic ability…
led him to his first professional sports contract at age sixteen. Sosa also became well known for his generosity in providing assistance to his family and homeland. For grades 5-8Ultimate soccer
Par Ivor Baddiel. 1998
Presents a brief background of the game of soccer, followed by information on rules, techniques, formations, and championships. Lists top…
goalscorers and summarizes achievements of outstanding national teams. Profiles twelve of the greatest players. Traces the history of the FIFA World Cup. Includes a "Test Your Knowledge" quiz. For grades 5-8 and older readersNutrition gourmande: propos et recettes
Par Thierry Daraize. 2006
"Nutrition gourmande . Propos et recettes, marie de maniere saine et savoureuse les preoccupations d'une dietetiste, Isabelle Huot, a celles…
d'un chef, Thierry Daraize. Si l'une veille à ce que le lecteur mange bien, l'autre veille à ce que ce soit bon. Chacun des 8 chapitres repond a l'une des principales preoccupations de l'heure en matiere de nutrition et de sante. - Manger equilibre - Viser le poids sante - Maitriser son taux de cholesterol - Controler sa tension arterielle - Controler sa glycemie - Prevenir le cancer - Prevenir l'osteoporose - Menu anti-deprime. Chaque chapitre commence par un etat des lieux fiable et rigoureux (Isabelle Huot detient un doctoral en nutrition) en matiere de nutrition. Suivent sous forme de dialogue, des echanges entre Thierry et Isabelle. Lui, pose des questions qui l'aideront, l'inspireront ensuite à créer des recettes adaptées. [...]" -- 4e de couvQuatre décennies sur cinq continents
Par Réjean Tremblay. 2008
"Réjean Tremblay selon René Angélil, Marcel Aubut, Lucien Bouchard, Gaétan Boucher, Guy Carbonneau, Jean Charest, Liza Frulla, Guy Lafleur, Richard…
Legendre, Jean-Claude Lord, Jacques Villeneuve. Ces onze personnalités québécoises hors du commun nous offrent une occassion unique de connaître Réjean Tremblay au-delà de ses écrits. Réjean Tremblay. Ce nom évoque pour tous les Québécois, quelle que soit leur génération, les plus grands moments de sport et de télévision des quatre dernières décennies. [...] Toutes les légendes du sport ont rencontré Réjean Tremblay. Il a également accompagné de sa plume le règne du Canadien des années 1974-1979, la grande aventure des Nordiques et des Expos, les plus importants Grand Prix de Formule 1 ou encore les Jeux olympiques, comme ceux de Moscou ou de Sarajevo. Cela se poursuivra à Vancouver en 2010! Réjean Tremblay est considéré comme la référence en termes de sport au Québec, mais aussi comme celui qui a changé le visage du journalisme sportif en lui insufflant un humour, une audace et une humanité incomparables. Travailleur acharné, grand défenseur du fait français, auteur de séries télévisées inoubliables (Lance et compte, Scoop, Casino, etc.), ce passionné aime son métier comme au premier jour. Il était donc grand temps qu'il nous offre ses plus hauts faits de journalisme publiés dans le journal La Presse, qui sont autant de témoins de notre histoire". -- 4e de couv