Résultats de recherche de titre
Articles 1 à 20 sur 2686
Épices du monde: des saveurs à découvrir
Par Marie-Christie Gareau. 2012
" À chaque région ses épices; entre les saveurs relevées de l'Amérique du Sud, celles plus parfumées de l'Inde ou…
les goûts bien connus et réconfortants de la cuisine de chez nous, les repas seraient beaucoup moins intéressants sans l'apport des épices et des aromates qu'on y ajoute. Dans ce livre vous trouverez tout ce qu'il faut savoir pour goûter pleinement les épices d'ici et d'ailleurs. La petite histoire des épices; des fiches sur les épices les plus utilisées; des trucs et astuces pour choisir et conserver les épices; des recettes de mélanges d'épices; des recettes du monde entier; des recettes classiques réinventées. " -- 4e de couvCooking light superfast suppers: speedy solutions for dinner dilemmas
Par Anne C. Cain, Cooking Light Editors. 2003
Offers creative solutions for the "what's for supper" question. Provides guidelines for healthy eating, grocery shopping, and quick and easy…
menus. Recipes cover no-cook meals, one-dish wonders, slow cooker suppers, meatless main dishes, speedy sides, and deadline desserts. Includes nutritional information and preparation and cooking times. 2003Spice: the history of a temptation
Par Jack Turner. 2004
Australian-born historian, who claims a fascination with spices since age ten, presents an exhaustive survey of man's impassioned quest for…
exotic condiments. Focuses on pepper, cloves, cinnamon, and ginger. Covers the historic importance of flavorful and aromatic plant derivatives in cuisine, medicine, religions, and world trade. 2004Cooking for kings: the life of Antonin Carême, the first celebrity chef
Par Ian Kelly. 2003
Creator of a one-man play about Carême presents a biography of this French Revolution orphan who became "the chef of…
kings and king of chefs." Relates Carême's accomplishments: cooking for the Romanovs, the Rothschilds, and King George IV; writing cookbooks; and inventing both the chef's hat and the soufflé. 2003Charting a course to wellness: creative ways of living with heart disease and diabetes
Par Graham Kerr, Treena Kerr. 2004
Celebrity chef Graham Kerr and his wife, Treena, share their journey of life, love, and healthy eating since Treena's battle…
with heart disease, stroke, and diabetes. Includes more than four hundred recipes that contain fewer fats and carbohydrates and that list nutritional information and ADA exchanges. 2004Cooking 'round the clock: Rachael Ray 30-minute meals
Par Rachael Ray. 2004
Knowing hunger can strike any time, the host of 30-Minute Meals offers recipes organized by the hours of the day.…
Ray divides the collection into seven parts, including Rise and Shiners, Early-Bird Specials, Sit-Down Suppers, and Late-Nite Bites. Bestseller. 2004Le guide de la dégustation des fromages: les choisir, les goûter et les offrir (Collection Alimentation)
Par Sylvie Haineault. 2009
" On trouve sur le marché des centaines de variétés de fromages tous plus appétissants les uns que les autres;…
le consommateur a donc lembarras du choix. Mais justement, comment choisir? Ce livre fournit une foule de renseignements sur vos fromages préférés, mais également sur dautres dont vous ne savez peut-être rien et que vos papilles gustatives seront ravies de connaître. Au fil des pages, vous découvrirez lorigine, la saveur et la consistance de nombreux fromages, ainsi que des recettes à la fois simples et délicieuses. De lentrée au dessert, vous le verrez, cet aliment de base se trouve partout! Quil soit maigre ou gras, ferme ou crémeux, blanc ou bleu, de vache ou de chèvre, le fromage riche en protéines et en calcium sapprête de mille et une façons. " -- 4e de couvWild seasons: gathering and cooking wild plants of the Great Plains
Par Kay Young. 1993
Balade au pays des fromages: les traditions fromagères en France
Par Jean Froc. 2006
"[...] Nous ne sommes pas avares de commentaires et d'arguments autour d'un plateau de fromages, mais nous en avons beaucoup…
moins quand il s'agit de comprendre leurs modes d'élaboration - le choix du lait par exemple -, de connaître les origines d'un produit ou les circonstances qui ont amené une telle diversité d'aspects, de formes et de saveurs. [...] L'ouvrage apporte un éclairage historique et fourmille d'anecdotes qui offrent au lecteur curieux une information croisée et complète sur un produit quotidiennement présent sur nos tables. Il se termine par des conseils de gestion, de conservation, d'association avec les boissons, les légumes ou les fruits ainsi que des modes de découpage et de service." -- 4e de couvThe South Beach diet cookbook: More than 200 Delicious Recipies That Fit the Nation's Top Diet
Par Arthur Agatston. 2004
Florida cardiologist's companion to his bestselling weight loss book, The South Beach Diet (DB 56409). Provides over two hundred recipes,…
each designated as phase one, two, or three of the diet. Includes healthy ideas for breakfast, soups, salads, side dishes, fish, poultry, meats, vegetarian meals, and more. Bestseller. 2004How to cook without a book: recipes and techniques every cook should know by heart
Par Pam Anderson. 2000
Using the concept that most recipes are variations on a theme, Anderson provides techniques and formulas that allow cooks to…
create meals from on-hand ingredients. She suggests basic pantry and refrigerator staples and outlines "easy-to-grasp" methods for preparing soups, omelets, sauces, appetizers, and desserts. 2000Pillsbury best of the bake-off cookbook: recipes from America's favorite cooking contest
Par Pillsbury Company. 2004
Presents about four hundred recipes from the Pillsbury Bake-Off contests begun in 1949. Groupings include soups, sandwiches, and snacks; main…
dishes, including Quick and Easy Main Meals; side dishes and salads; breads; cookies; cakes; and pies. Details how home cooks perpetuate their ethnic heritages. 2004Les populations des pays industrialisés mangent mal, on se plaît à le répéter; ce fait est la cause de nombreuses…
maladies qui les affligent. L'auteur de cet ouvrage, formé à l'école de sa grand-mère, présente les fiches techniques des aliments, propose des régimes appropriés à l'âge et au genre de travail et donne quelques recettes gastronomiques. [SDMBaking by flavor
Par Lisa Yockelson. 2002
More than 250 recipes designed to accentuate eighteen flavors--among them chocolate, vanilla, caramel, lemon, and apricot--in a variety of cakes,…
cookies, and pies. Contains introductory headnotes, easy-to-follow instructions, and lots of special baking tips. Also includes sections on equipment, pantry staples, and freezing baked goods. 2002Rachael Ray: 30-minute meals 2
Par Rachael Ray. 2003
In this companion book to her Food Network television show, Ray offers recipes that are full of flavor yet use…
easy-to-find ingredients and are simple to make. Topics include making your own takeout, family-style suppers, double-duty meals, and healthy hunger busters. Includes menu suggestions. Bestseller. 2003A flash in the pan: fast, fabulous recipes in a single skillet
Par Brooke Dojny. 2003
Bon Appétit magazine columnists' top one hundred main course skillet recipes. Instructions for sautés, braises, stews, and other "one-pot wonders"…
that can be cooked in thirty minutes or less specify new, high-quality, shortcut ingredients. Includes tips on choosing the right skillet, cooking basics, and serving suggestions. 2003Wide-ranging collection of multiethnic, kosher recipes influenced by the cuisines of western and eastern Europe, the Middle East, northern Africa,…
and the U.S. Includes sections on appetizers, soups, fish, poultry, meat, vegetables, light fare, trimmings, breads and matzohs, desserts, holiday dishes, and more. Introduction by food writer Mimi Sheraton. 2003Calories, protéines, hydrates de carbone et sels minéraux
Par Charles Bordeleau. 1979
Liste d'aliments et boissons avec indication des protéines, calories, sels minéraux et hydrates de carbone contenus dans chacun. Cette liste…
est précédée de tables indiquant les calories nécessaires chaque jour aux femmes et aux hommes, de même que le poids idéal pour chaque catégorie de personne suivant sa taille. [SDMThe clueless vegetarian: a cookbook for the aspiring vegetarian
Par Evelyn Raab. 2000
Describes different types of vegetarian diets and the nutritional information necessary for optimum health. Provides easy recipes that would appeal…
to teenagers interested in a meatless lifestyle. For junior and senior high readers. 2000Collection of favorite family recipes from the best cooks in churches and neighborhoods across America, handed down from generation to…
generation. Provides family-size recipes for meats and seafood, soups, salads, vegetables, breads, cakes, pies, and cookies. Includes section on cooking for big crowds. 2001